Spis sundt – og få et bedre liv

Sundhed er noget, jeg går meget op i. Men det er her også vigtigt at vide, at der er mange måder at være sund på. Sundhed er ikke bare sund mad – det er også mange andre ting. At leve et sundt og balanceret liv er for mennesker meget vigtigt. Dette gælder inden for alle områder af livet. Jeg sørger selv for at leve sundt og spise så godt som overhovedet muligt, men jeg tager også tingene med ro, så det ikke tager overhånd. Jeg mener med sikkerhed, at sundere mad kan føre til et bedre liv, men det er også vigtigt at huske, at livet skal nydes på den måde, at der også er plads til en god kage og andre udskejelser. Jeg har ikke altid levet sundt, men det er noget, jeg er blevet langt bedre til gennem årene. Man behøver ikke nødvendigvis leve efter en stram kostplan eller lignende – man kan komme rigtig langt med sund fornuft – og så gælder det ellers bare om at mærke efter, og det er jo ikke noget, vi altid er lige gode til. Men det kan vi hurtigt blive!

Vigtigt at slippe kontrollen

At spise sundt handler også om at slippe kontrollen. Tager man tingene stille og roligt, så går det meget bedre. Går man på et arbejde, så er det vigtigt at få en god og sund morgenmad, men nogle gange kan det også betale sig at vente med at spise, til det bliver middag, og så kan man her spise en meget stor portion. Det er forskelligt, hvordan kroppe opfører sig, og hvad der er godt for det enkelte menneske, og derfor er det heller ikke til at lave en rettesnor for alle. Det bedste, man kan sige, er, at det handler om at tænke sig godt om – og man skal i den forbindelse også huske, at mad ikke er alt. Sundhed handler nemlig også om meget andet end det.

Jeg kan personligt selv lidt at få minimum to store måltider om dagen, og det er meget forskelligt, hvordan jeg placerer disse. Jeg får altid grønt og brød, og til de fleste måltider spiser jeg også et godt stykke kød. Der er mange vegetarer her i Danmark den dag i dag, og det gode er også, at man nemt kan finde en plantebaseret alternativ, der smager rigtig godt. Det er også noget, som jeg ofte putter på menuen for variationens skyld og for mindre kødspiseri.